چه کنیم تا در انتخاب نوع و زمان آموزش زبان انگلیسی فرزندانمان بهتر عمل کنیم؟

برای پاسخ به این سوال ما سعی کردیم دو نظر و دیدگاه متفاوت را با شما به اشتراک بگذاریم :

1) آموزش آنلاین بیشتر در کودکان جواب می دهد یا در نوجوانان؟

می توان گفت آموزش آنلاین بیشتر برای سن نوجوان مفید است. دلیل اول آن اینست، زمانی که یک فرد توان تمرکز و توجه به موضوعی را دارد که این زمان با افزایش سن بیشتر می شود پس نوجوان زمان بیشتری می تواند توجه و تمرکز خود را بر کلاس آنلاین حفظ کند.

از طرفی تکنولوژی پیشرفته امروز جذابیت بسیاری برای نوجوان دارد. او در این سن بسیار مشتاق و علاقه مند به داشتن وسایل الکترونیک و کار با آنهاست. با توجه به خطرات فضای مجازی برای سن نوجوان، بسیاری از خانواده ها اجازه استفاده فرزندانشان از این وسایل را نمی دهند اما داشتن کلاس آنلاین و تعاملی سازنده با همسالان در کنار آموزش، می تواند فرصت مناسبی برای آنها باشد تا بتوانند از تبلت، لب تاب یا موبایل خود به روشی مناسب و سودمند استفاده کنند.

و در نهایت بسترهای آموزشی آنلاین مانند Big Blue Botton امکان استفاده از مجموعه وسیعی از فایل های کمک آموزشی را فراهم می کنندکه می توانند برای اکثر گروه های آموزشی مفید باشند. در این میان، نوجوان خلاق و علاقه مند می تواند به ارائه مطالب درسی به صورت مدرن بپردازد و از امکانات نرم افزارهای آموزش آنلاین بیشترین بهره را ببرد. به دست گرفتن کنترل کلاس آنلاین یکی از ابزارهایی است که نوجوان را تشویق به فعالیت در کلاس و در نهایت یادگیری بهتر و بیشتر می کند. البته باید گفت آموزش آنلاین برای کودکان هم مفید است در صورتیکه مدرس کاملاً مسلط به فضای آموزشی باشد، از همه ابزارهای آموزشی کمک بگیرد و همکاری و همراهی والدین را نیز در امر آموزشی داشته باشد.

2) آیا کسانی که زبان را به صورت آنلاین فرا می گیرند، توان استفاده کاربردی آن را دارند؟

زبان آموز در کنار آموزش زبان، باید بسترهای کاربردی زبان را برای خود آماده کند. مثلاً شرکت در کلاس های بحث آزاد، دیدن فیلم یا خواندن متن های سطح بندی شده. مخصوصاً در سطح بزرگسال آموزش آنلاین با حضوری تفاوت چندانی نخواهد داشت چرا که اکثر محتواهای آموزشی به صورت جدید و فایل ارائه می شوند، پس بحث یادگیری و کاربرد دو موضوع جداگانه هستند که باید به طور مجزا بررسی شوند.

3) آیا یادگیری زبان انگلیسی در سن 7 سالگی با شروع یادگیری الفبا برای کودکان مشکل ایجاد می کند؟

خیر. آموزش زبان انگلیسی از نیازهای اولیه آموزش در قرن 21 ام است و هر روزه با پیشرفت علم و تکنولوژی اهمیت آن بیشتر و بیشتر می شود. از طرفی به اعتقاد روان شناسان کودک، 7 سالگی سن طلایی آموزش کودکان است و بهتر است این زمان طلایی را برای آموزش زبان از دست ندهیم. کودک در 6 سالگی و سن پیش دبستان به صورت کلی با صداهای فارسی و نشانه ها آشنا می شود پس در اولین سال تحصیل در مدرسه، با الفبا غریبه نیست. از طرفی با تفاوت های بسیار زیاد زبان نوشتاری فارسی و زبان انگلیسی، امکان اشتباه کردن این دو زبان وجود ندارد بر اساس تجربیات موجود یک کودک با هوش نرمال می تواند به راحتی هر دو زبان را شروع کرده و تفاوت های آنها را تشخیص دهد. در واقع کودک باید زبان فارسی را به بهترین شکل آموزش ببیند و به اهمیت آن به عنوان پشتوانه فرهنگ و ادب ایران زمین آگاه باشد اما در کنار آن باید اهمیت یادگیری زبان دوم را هم برای تعامل با دنیا درک کند. متاسفانه تصمیم های اشتباه آموزش و پرورش ما باعث ایجاد این سوال در ذهن شده و در واقع شروع آموزش زبان از کلاس هفتم، تنها یک موضوع سیاسی است و نه آموزشی. این امر خیانتی است در حق کودکانی که امکان آموزش در بخش خصوصی را ندارند و مجبورند برای یادگیری این نیاز امروزی ( زبان انگلیسی) در مدرسه، تا پایه هفتم صبر کنند.

4) چگونه آموزش زبان انگلیسی نوجوانان را به صورت آنلاین جذاب کنیم؟

  • کلاس آنلاین در حالت کلی نباید خسته کننده باشد.
  • می توان از ترکیبی از PDF، فیلم یا کارتن و کاربرگ در کنار کتاب استفاده کرد. نوجوان را باید درگیر کلاس نگه داشت.
  • بهتر است امکان داشتن اینترنت پرسرعت برای اعضای کلاس فراهم شود تا همه با دوربین روشن در کلاس شرکت کنند.
  • در این صورت نوجوان مجبور به دنبال کردن مباحث کلاسی خواهد بود.
  • هر جلسه یکی از نوجوانان امکان به دست گرفتن کنترل کلاس( تایم محدود) و ارائه کنفرانس را داشته باشد.
  • بازی های رقابتی به صورت فردی یا گروهی برای نوجوانان بسیار جذاب است. می توان این بازی ها را برای تمرین Spelling، حل کردن کتاب کار و یا هر بخش دیگری از کلاس طراحی کرد.
  • مطابق تجربیات موجود نوجوانان این نسل تشنه ی محبت و انرژی مثبت هستند. کلمات محبت آمیز، انرژی بالا و احترام می تواند آنها را جذب کلاس و آموزش کند.

پاسخ سوالات مشابه با یک دیدگاه دیگر:

1) آیا یادگیری زبان در کودکان 7 سال مناسب می باشد؟

یادگیری زبان بهتر است در این سن شروع نشود زیرا تداخل آن با شروع مدرسه و زبان آموزی روند یادگیری را کاهش می دهد و ممکن است فشاری که از دو سمت به ذهن کودک وارد می شود او را دلزده کند.

2) آیا یادگیری زبان در سن 7 سالگی و با شروع یادگیری الفبا برای کودکان مشکل ایجاد می کند؟

همانطور که در سوال قبل هم اشاره کردم ممکن است ظرفیت ذهنی برخی کودکان گنجایش پذیرش دو زبان را همزمان نداشته باشد و چون کلاس اول، پایه ای بسیار سنگین برای بچه ها و البته اولیاست، کودکان را دلسرد کرده و کلاً از یادگیری منصرف کند. البته باید این نکته را در نظر داشت که در یادگیری کلمات در این زمان مشکل چندانی روی نمی دهد و مشکل اصلی در یادگیری حروف و ضداهاست.

3) چه نوع آموزشی در کلاس های آنلاین برای کودکان 3 تا 6 سال مناسب است؟

با توجه به تجربیات این مطلب را بیان می کنم که بهترین نوع آموزش در کلاس های آنلاین، آموزش همراه با شعر و موسیقی فراوان، محرک بازی و البته تنوع بالای فعالیت هاست و تجربه ثابت کرده که در این مقطع سنی اگر فعالیتی بیشتر از 10 دقیقه زمان ببرد دیگر بازدهی نخواهد داشت.

4) چه نوع آموزشی در کلاس های آنلاین برای کودکان 7 تا 10 سال مناسب می باشد؟

با توجه به اینکه کلاس های آنلاین یک تجربه ی جدید برای همه مدیران و اساتید رقم زد و برای آن از قبل کار زمینه ای در نظر گرفته نشده بود، لذا هرکس بر اساس تجربیات خود سعی کرد به بهترین نحو کلاس را اداره کند و در این گروه سنی همه سعی کردیم بر اساس کتاب و منابعی که هرآموزشگاه زبان تعریف کرده بود پیش برویم و از تصاویر و فیلم های موجود در اینترنت کمک بگیریم. اما با توجه به تجربه ای که در این یک سال حاصل شد بهتر است از فیلم ها و کلیپ هایی با کمک اساتید و دانش آموزان به صورت گروهی تولید شود و از آن برای آموزش زبان استفاده شود. مثلاً در این زمینه آموزش و پرورش به کمک معلمان مدارس توانسته فیلم های آموزشی که معلمان متفاوت تولید می کنند را در اختیار همه قرا می هد و از این رو آنها می توانند برای یک بخش چند نمونه تدریس مختلف را داشته باشند تا هم برای بچه ها ملموس تر باشد و هم با روش های گوناگون آشنا شوند. لذا این کار با ساده ترین روش های ممکن صورت گرفته و حتماً اساتید مجبور به استفاده از ابزارها و برنامه های خیلی خاص نیستند و با یک وایت برد ساده هم می توانند به بهترین نحو تولید محتوا کنند. بنابراین در این گروه سنی بهتر است: 1) از آموزش های مختلف در یک رده استفاده کرد. و 2) بهتر است از اساتید مختلف کمک گرفت، مثلاً از یک استاد خاص در زمینه گرامر و از یک استاد دیگر در زمینه Reading و یا Vocab استفاده کرد.

5) چگونه آموزش کودکان 3 تا 6 سال را جذاب کنیم؟( به صورت آنلاین)

آموزش زبان کودکان در این رده سنی به روش های مختلف می تواند جذاب شود:
  • ریتمیک بودن کلاس و آهنگین کردن جملات و عبارت ها.
  • حتماً بعد از هر آموزش 10 دقیقه ای بچه ها یک کلیپ کوتاه و یا یک آهنگ مربوط به آن درس را تماشا کنند.
  • بازی های مختلف و تکرار و تمرین هر بخش با بازی.
  • آخرین و موثرترین روش، انتخاب خود کودکان به عنوان معلم، که برای این منظور می توان هر جلسه از خود بچه ها کمک گرفت، و از آنها خواست تا در نقش معلم یک سوال کوتاه از دوستان خود بپرسند و با این کار هم نحوه سوال پرسیدن را می آموزند و هم حس مسئولیت در آنها تقویت می شود.

6) چگونه می توان آموزش کودکان 7 تا 10 سال را به صورت آنلاین جذاب کرد؟

بهتر است در این رده سنی پس از هر آموزش از کودکان مشتاق و فعال بخواهیم تا چیزی شبیه Demo یا کنفرانس در خصوص آن بخش ارائه دهند و آنهایی که به کارهای کامپیوتری علاقمند هستند می توانند در منزل تولید محتوا کرده و در کلاس ارائه دهند. این کار نه تنها آنها را فعال تر می کند بلکه کمک می کند تا مطالب بهتر در ذهن آنها ثبت و ضبط شود زیرا خودشان برای آن تلاش کرده اند.

7) چه مزیتی در کلاس آنلاین زبان کودکان 3 تا 6 سال وجود دارد؟

مزیتی که در این نوع از کلاس چه برای رده سنی 3 تا 6 سال و چه برای رده سنی 7 تا 10 سال وجود دارد این است که آنها در هر شرایطی می توانند در کلاس حضور یابند. چه در سفر باشند و چه در مهمانی، یا حتی در شرایطی که بیمار هستند و به دلیل واگیردار بودن بیماری نباید در جمع حاضر شوند. لذا در هر شرایطی و در هر مکان و زمانی امکان حضور در کلاس را خواهند داشت و بعد مسافت و زمان برای آنها مشکل ساز نخواهد بود.

8) چه مزیتی در کلاس های آنلاین کودکان7 تا 10 سال وجود دارد؟

پاسخ مطابق پاسخ سوال 7