از بهترین فعالیت هایی که می توانید برای تقویت زبان انگلیسی انجام دهید مطالعه ی کتاب یا بهتر است بگوییم کار بر روی مهارت ریدینگ است.خواندن متون (Reading)به شما کمک میکند تا درک بهتری از زبان داشته باشید. شما با خواندن سریع یک متن متوجه کلیت موضوع آن شده و مجبور به حدس کلمات و اصطلاحات جدید می شوید؛ همچنین با چک کردن کلمات جدید دایره لغات خود را درآموزش زبان بالا می برید. انجام تمرینات میتواند معیار مطمئن و خوبی برای پی بردن به میزان یادگیری متون در آموزش زبان انگلیسی باشد. انجام Reading به صورت مکرر شما را به صورت ناخودآگاه متوجه ساختارهای پیچیده گرامر نیز خواهد کرد. منابع بسیار زیادی برای بدست آوردن متون انگلیسی وجود دارد. می توانید با خواندن کتابهای داستان که برای دانش آموزان سطوح مختلف طراحی شده است که در آموزشگاههای زبان موجود می باشد به انجام Reading بپردازید، همچنین با استفاده از Internet قادر خواهید بود از مجلات و روزنامه هایی به صورت Online موجود می باشد استفاده نمایید.

به مراحل مختلف انجام Reading به صورت صحیح توجه فرمایید:

1-ابتدا حتما متن را یکبار خوانده و سعی کنید یک درک کلی از متن بدست آورید(بدون استفاده از Dictionary)

2- در این مرحله سوالات مربوط به متن مرورشود و متن را بار دیگر با دقت بیشتر برای پیداکردن جوابها و دلیل آنها بخوانید.(در این مرحله نیز از Dictionary استفاده نکنید و سعی کنید کلمات و عبارات جدید را حدس بزنید.)

3- سپس زیر کلمات و عبارات جدید خط بکشید و از Dictionary کمک بگیرید تا معنای آنها را پیدا کنید و حتما کلمات جدید را به دفتر لغات خود انتقال دهید.

4- در مرحله آخر متن را برای بار دیگر بخوانید , به کلمات جدید دقت فرمایید و از متن لذت ببرید.

بهترین کتاب تقویت مهارت reading

کتاب‌های زیادی برای تقویت مهارت ریدینگ وجود دارد ، اما مجموعه کتاب‌های ۵ سطحی Inside Readingاز جمله کتاب هایی است که براحتی میتوانید در منزل مطالعه کنید. از ویژگی‌های خوب این کتاب، آموزش نحوه پاسخ‌گویی به سوالات مختلف مهارت درک مطب یا ریدینگ است. کتاب Active Reading نیز مشابه این کتاب است که برای تقویت مهارت ریدینگ در سطوح مختلف نوشته شده‌ است و موضوعات روز را با ارائه تمرین‌های درک مطلب پوشش می‌دهد.

نکاتی موثر در افزایش سرعت ریدینگ

  • برای خواندن موضوعاتی را انتخاب کنید که با آن آشنایی دارید.
  • بهتر است ابتدا فایل صوتی آن متن را گوش کنید تا درهنگام خواندن به مشکل برنخورید.
  • هر صفحه که می‌خوانید خلاصه‌ای بنویسید.
  • اگر جایی از جملات یا قسمت‌ها و اصطلاحاتی را متوجه نمی‌شوید نگران نباشید.
  • قسمت‌های جدید را به قسمت‌هایی که قبلا خوانده‌اید ربط دهید و دوباره بخوانید.

تفاوت skimming and scanning

تکنیک های خواندن ریدینگ

برای تقویت ریدینگ می توان از دو تکنیک SCANNING و SKIMMING استفاده کرد . تکنیک اسکنینگ و اسکیمینگ دو استراتژی متفاوت برای تندخوانی هستندکه هرکدام از این دو برای مقاصد متفاوتی بکار می روندو افرادی که این دو روش را بلد باشند خوانندگانی منعطف خواهند بود و بنابر منظورشان متن را میخوانند و اطلاعاتی که نیاز دارند را بدون اتلاف وقت و سریع کسب می کنند. این دو تکنیک را می توان از مهمترین مهارت های درک مطلب، مخصوصا برای آزمون هایی چون آیلتس و تافل که داوطلبان زمان بسیار محدودی دارند و باید به تعداد زیادی سوال درک مطلب پاسخ دهند، دانست

تکنیک Skimming :

به خواندن سریع متن ریدینگSkimming می گویند.هدف از این تکنیک تنها به‌ دست آوردن پیام و ایده‌ی اصلی متن است که با سرعت بالایی انجام می شود. برای Skim کردن متن باید بر روی کلمات کلیدی تمرکز کنید و به کلمات نا آشنا و جدید توجهی نداشته باشید و بر روی آنها توقف نکنید. در واقع برای بدست آوردن یک دید کلی از متن تکنیک Skimming را به کار می بریم. در اسکیم کردن جزییات رو نادیده بگیرید (مثل صفتها ، قیدها، حروف اضافه ،حروف تعریف و غیره) منظور ازجزئیات کلماتی هستن که اطلاعات اضافی رو ارایه میکنن، وقتی ما به جزییات توجه کنیم سرعت خواندن از آنجایی که مهم ترین قسمت های یک متن تیتر و عنوان هستند؛ این بخش ها را به خوبی نگاه کنید. پس بهتر است این قسمت ها را در حین انجام skimming به خوبی بخوانید و مورد توجه قرار دهید. ایده ی اصلی کل متن ریدینگ و پاراگراف ها باید در حین انجام این تکنیک روشن شود.

تکنیک Scanning :

تکنیک Scanning خواندن سریع متن با جزییات برای یافتن اطلاعاتی مثل اسامی یا اعداد و ارقام. یکی از کاربردهای این مهارت، پاسخ دادن به سوالات مطرح شده از جزئیات متن است.

تفاوت تکنیک های scanning و skimming

برای اینکه بتوانید در آزمون آیلتس نمره خوبی کسب کنید باید هر دو مهارت skimming و scanning را بخوبی تقویت کنید، این دو تکنیک سرعت خواندن شما را افزایش میدهد به طور کلی زمانی که به دنبال معنی کلی متن هستیم به این کار استفاده از روش Skimming گفته میشود و یا هنگامی که به دنبال یک عبارت خاص در نوشته هستیم به این کار Scanning گفته می شود.

امیدواریم که این مقاله نیز مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد و با تقویت مهارت ریدینگ زمان اضافه‌ای که خواندن مطلبی از شما می‌گیرد را به طور قابل توجه‌ای کاهش ‌دهید. همچنین با تمرین و بکارگیری روش‌های تقویت مهارت ریدینگ در زبان انگلیسی سطح درک و تمرکز خود را افزایش دهید و به این ترتیب یک متن انگلیسی را به سرعت و دقت بخوانید و درک کنید و در مدت زمان کوتاهتری به سوالات ریدینگ آزمون های مهم زبان انگلیسی پاسخ دهید و نمره مطلوبی را هم در آزمون به دست آورید.