آزمون آیلتس که توسط دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار می‌شود یک آزمون بین المللی معتبر است که در دانشگاه‌هایی نظیر کمبریج، آکسفورد و هاروارد قابل استناد است. متقاضیان و داوطلبانی که قصد ادامه تحصیل و یا مهاجرت در کشورهای خارجی را دارند؛ می توانند با دریافت مدرک معتبر آزمون IELTS و نمره قبولی بالا به کشور مورد نظر خود مهاجرت نمایند. همچنین بسیاری از متقاضیان این آزمون، جهت شرکت در مصاحبه دکتری و قبولی در مقطع دکتری به دنبال دریافت مدرک زبان انگلیسی آزمون آیلتس هستند تا شانس قبولی بیشتری در مصاحبه دکتری داشته باشند.

معنا و مفهوم آزمون آیلتس چیست؟

کلمه‌ی IELTS برگرفته از International English Language Testing System به معنای سامانه جهانی ارزیابی زبان انگلیسی است. امتحان آیلتس در چهار مهارت مختلف شرکت‌کنندگان را مورد ارزیابی قرار می‌دهد که این مهارت‌ها به ترتیب برگزاری در آزمون شامل Listening (شنیداری)، Reading (خواندن)، Writing (نوشتاری) هستند. بخش Speaking آزمون آیلتس با توجه به زمان برگزاری آزمون یک هفته قبل از آزمون و گاها بعد از آزمون برگزار می‌شود.

انواع آزمون آیلتس

آزمون آیلتس به طور کلی به ۳ دسته تقسیم میشود.
  • آیلتس آکادمیک (IELTS Academic)
  • آیلتس جنرال (IELTS General Training)
  • آیلتس لایف اسکیلز (IELTS Life Skills)
این ۳ دسته از انواع آزمون آیلتس تفاوت هایی باهم دارند و برای اهداف مختلف استفاده میشوند. در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.

آیلتس آکادمیک (IELTS Academic)

اگر برای ادامه تحصیل در یکی از دانشگاه‌ها یا کالج‌های بین‌المللی آماده می‌شوید می‌توانید در آزمون آکادمیک آیلتس ثبت‌نام کنید. اغلب کسانی که قصد شرکت در دوره‌های کارآموزی را دارند هم به سراغ این آزمون می‌روند. هدف از برگزاری آیلتس آکادمیک، درخواست دادن یا همان اَپلای کردن برای دانشگاه‌های مختلف و ورود به آنها یا هر دوره آموزشی انگلیسی محور است. اما ورود به دانشگاه تنها هدف برگزاری آیلتس آکادمیک محسوب نمی‌شود. در دنیای حرفه و کسب و کار هم، بسیاری از کارفرمایان برای استخدام کارمندان‌شان، از آنها نمره آیلتس آکادمیک را می‌خواهند. یکی از این زمینه‌های شغلی، ورود به حرفۀ پزشکی در بعضی کشورهاست. اگر قصد داشته باشید در کشورهایی مثل ایرلند، استرالیا، انگلیس، نیوزلند یا کانادا به طور حرفه‌ای وارد حرفه‌های پزشکی شوید، باید مدرک آیلتس آکادمیک داشته باشید. اپلای برای طیف گسترده‌ای از رشته‌های حوزه پزشکی مانند پزشکی، پرستاری، داروسازی و حتی تکنسین آزمایشگاه بیمارستان ملزم به دریافت این مدرک است.

آیلتس جنرال (IELTS General Training)

این آزمون برای کسانی مناسب است که قصد مهاجرت به یک کشور انگلیسی‌زبان و زندگی و در آن منطقه را دارند. با داشتن مدرک آیلتس جنرال می‌توانید تسلط خودتان را به مهارت‌های زبان انگلیسی نشان دهید و با اطمینان خاطر قدم در مسیر مهاجرت بگذارید. هر چقدر نمره شما در این آزمون بیشتر باشد نشان‌دهنده تسلطتان به زبان انگلیسی است. به عنوان مثال کسانی که آیلتس جنرال 8 به بالا دارند می‌توانند به راحتی با مردم کشور مقصد ارتباط برقرار کنند و در جامعه ادغام شوند. برای اقداماتی مثل استخدام و مهاجرت به کانادا، آمریکا، ایرلند، انگلیس، نیوزلند، استرالیا و … از متقاضی مدرک آیلتس جنرال خواسته می‌شود. مثلاً افرادی که قصد ماندن در استرالیا و در کنار بچه‌ها و نوه‌های خود را دارند، کسب آیلتس جنرال برای آنها کفایت می‌کند. ولی این تست فقط برای مهاجرت نیست؛ بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌های معتبر در سراسر جهان، برای ارزیابی میزان تسلط کارمندان‌شان به زبان انگلیسی، از تست General IELTS استفاده می‌کنند. همچنین در اغلب این نوع سازمان‌ها داشتن این مدرک، یکی از فاکتورهای ضروری برای استخدام افراد محسوب می‌شود. آزمون آیلتس جنرال به شکل کامیپوتری برگزار نمی‌شود، پس اگر قصد دادن این ورژن از آزمون آیلتس را دارید، باید به سراغ همان روش سنتی آیلتس کاغذی‌ ست، بروید.

آیلتس لایف اسکیلز (IELTS Life Skills)

آیلتس لایف اسکیلز همانطور که از نامش پیداست، مبتنی بر توانایی های کاربردی زبان در زندگی روزمره است و در زمره آزمونهای SELT یا ایمن است (منظور آزمون‌هایی که تحت نظارت دوربین ضبط و ثبت و از نظر کنترل از درصد بالای امنیت برخوردارند) است و از سوی اداره مهاجرت بریتانیا برای گروه های زیر طراحی شده است:
  • افرادی که برای ازدواج با شخصی اقدام می کنند که مقیم انگلستان است.
  • افرادی که در انگلستان زندگی می کنند و می خواهند به صورت دایم در انگلستان بمانند(کسانی که بعد از آزمون A1 آزمون A2 را نیز می گذرانند).
  • افرادی که قصد دارند شهروند انگلستان شوند و یا درخواست اقامت دائم دارند کنند(که باید آزمون B1 را با موفقیت بگذرانند)
آزمون آیلتس لایف اسکیلز با هدف سنجش دانش زبان انگلیسی گفتاری و شنیداری متقاضی طراحی شده است و براساس CEFR (چارچوب مرجع مشترک اروپا برای زبان‌ها) جزء آزمون های ساده در سه سطح A1, A2 و B1 و با حضور یک ممتحن و دو متقاضی برگزار می شوند

سیستم نمره دهی آزمون آیلتس چگونه است؟

برای امتیاز دهی امتحان آیلتس هر چهار مهارت متقاضیان ارزیابی می‌شود؛ و نمرات بخش‌های لیسنینگ و ریدینگ به شکل متفاوتی نسبت به آزمون‌های رایتینگ و اسپیکینگ ارزیابی می‌شوند. در واقع، هر کدام از بخشهای لیسنینگ و ریدینگ شامل 40 سوال هستند؛ به این ترتیب هر پاسخ صحیح 1 نمره می‌گیرد و در نهایت نمره کل از 40، به مقیاس 9 آیلتس تبدیل خواهد شد.

منابع آزمون IELTS کدام است؟

منابع آزمون آیلتس چیست؟ این سوال را اغلب متقاضیانی که برای بار اول است قصد شرکت در این امتحان بین‌المللی را دارند مطرح می‌کنند. در این بخش همیارزبان تصمیم گرفته تا بهترین و متداول‌ترین منابع آیلتس که برای آمادگی این امتحان بین‌المللی وجود دارد را معرفی کند. برای انتخاب هر کدام از این منبع می‌توانید محتوای آن‌ها را بررسی کرده و بهترین گزینه را برای مطالعه در نظر بگیرید.
  • کتاب Essential Grammar in Use
  • کتاب Essential Words for the IELTS
  • کتاب Complete IELTS Bands
  • کتاب‌های Mindset For IELTS از انتشارات کمبریج
  • کتاب Oxford Word Skills
  • کتاب Kaplan IELTS 2009-2010
  • کتاب‌های آیلتس کمبریج ۱ تا ۱۰
  • کتاب Oxford Word Skills-Idioms and Phrasal verbs
  • کتاب Get ready for IELTS Listening
  • کتاب New insight into IELTS
  • کتاب Listening for IELTS
  • کتاب The Official Cambridge Guide to IELTS
  • کتاب Get Ready for IELTS Speaking
  • کتاب Objective IELTS Intermediate
  • کتاب Objective IELTS Advanced